Follow my blog with Bloglovin

Vegan recept | Gevulde Advocado

Dit is een vegan recept voor gevulde avocado met een kleurrijke bonensalade.

Hoe staat het er voor met de stress voor het kerstdiner van volgende week? Hopelijk heb je alles onder controle en weet je precies wat je volgende week gaat maken. Voor het geval je toch nog wat inspiratie kunt gebruiken, heb ik een heel fijn, lekker en makkelijk recept van een gevulde avocado voor je. 100% vegan uiteraard. Een gevulde avocado is trouwens niet alleen lekker, maar het ziet ook nog eens te gek uit, niet waar!? Daardoor is het recept trouwens ook uitermate geschikt voor andere gelegenheden waarbij eters over de vloer komen.

Wat heb je nodig?

Aantal personen: 6

Voor de vulling (de bonensalade)
  • 170 gram ongekookte spelt
  • 1 blik zwarte bonen (400 gram uitgelekt)
  • 50 gram lente-uitjes
  • 1 grote paprika
  • 120 gram maiskorrels
  • 3 avocado’s
Voor de dressing
  • 60ml verse limoensap (sap van 2 limoenen)
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels ahornsiroop
  • Snufje peper
  • Snufje zout
  • Snufje cayennepeper

Wat ga je doen?

vegan recept gevulde avocado 1 - Vegan recept | Gevulde Advocado

  1. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de lente-uitjes en paprika in kleine stukjes.
  3. Spoel de zwarte bonen en mais af en laat ze uitlekken.
  4. Doe de spelt, lente-uitjes, zwarte bonen, paprika en mais in een kom.
  5. Snijdt de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Leg de halve avocado’s apart voor later.
  6. Maak de dressing door de sap van de limoenen, komijn, olijfolie, (geperste) knoflook, ahornsiroop, peper en zout in een kom te doen. Roer het geheel.
  7. Schenk de dressing over de bonensalade. Naar smaak kun je extra dressing, peper zout of ahornsiroop toevoegen. De salade mag een zoete “kick” hebben.
  8. Vul de avocado helften rijkelijk met de bonensalade.

Waarschijnlijk houd je nog wat van de bonensalade over. Deze kun je bewaren voor de volgende dag.

Mocht je liever een glutenvrije versie van die recept willen, dan vervang je de spelt met sorghum.

Bon appetit!

Naar het recept van Oh She Glows Elke Dag

Volg:
Deel deze blog!

2 Reacties

  1. Avatar for Sara | MevrouwMiauw 21 december 2017 / 23:01

    Dit ziet er echt hartstikke lekker uit zeg! Het is alleen zó bejammer dat ik allergisch ben voor avocado’s. 🙁

    • Avatar for Hailey 21 december 2017 / 23:04

      O, nee! Dat meen je niet! Je zou de bonensalade ook in een pitabroodje kunnen doen met wat hummus erbij. Dat is ook super lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *