Follow my blog with Bloglovin

Recept: vegan wentelteefje

vegan wentelteefjes

wentelteefjes 3 - Recept: vegan wentelteefje

Zoals je misschien wel hebt meegekregen eet ik sinds vorig jaar april zoveel mogelijk veganistisch. Na jaren vegetariër te zijn geweest, kwam ik tot de conclusie dat producten zoals kaas en eieren niet zo diervriendelijk zijn als ik voorheen dacht. Voor mij was dat voldoende reden om een bezem door mijn dieet en levensstijl te halen.

In mijn omgeving heb ik veel positieve en geïnteresseerde reacties gehad op mijn plantaardige dieet. Op feesten en partijen word ik bestookt met allerlei vragen over mijn nieuwe levensstijl. De vraag die ik naast “mis je kaas” het meest heb gekregen, is of ik ook veganrecepten op Palace of Bliss zou kunnen delen. Mensen geven namelijk aan dat ze ook wel vaker veganistisch willen eten, maar niet goed weten wat ze dan kunnen koken. Mijn antwoord op die veel gestelde vraag volgt hier: JA, NATUURLIJK KAN IK DAT!

Veganrecepten op Palace of Bliss

Let there be no doubt, ik ben (nog) geen foodblogger. Maar ik eet iedere dag en ik houd van koken. Het is dus eigenlijk best logisch als ik ook wat van deze kennis met jou als lezer deel.

Het is mijn doel om recepten te delen die makkelijk en toegankelijk zijn. Met dit nieuwe onderdeel op Palace of Bliss wil ik je laten zien, dat veganistisch eten niet per se moeilijk of duur is. Door laagdrempelige, betaalbare, maar bovenal lekkere veganrecepten delen, hoop ik dat jij voldoende geïnspireerd wordt om nieuwe veganrecepten uit te proberen.

Recept vegan wentelteefjes

wentelteefjess 2 - Recept: vegan wentelteefje

Om gelijk daad bij het woord te voegen, deel ik vandaag mijn recept voor wentelteefjes met je. Dit is een typisch voorbeeld van een gerecht dat gemakkelijk vegan te maken is en weinig geld kost. Wat ik bovendien geweldig vind aan wentelteefjes is dat ze altijd wel gegeten kunnen worden: ontbijt, lunch, toetje, of tussendoor. Het kan eigenlijk allemaal wel!

Wat heb je nodig? 
  • 4 (oude) boterhammen
  • 250 ml plantaardige melk (ik gebruik het liefst amandelmelk of ongezoete sojamelk).
  • 2 eetlepels meel of bloem
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels kokosbloesemsuiker en/of 2 theelepels kaneel
  • 1 klontje plantaardige bakboter of kokosolie

Op kokosbloesemsuiker, kun je alle ingrediënten bij de meeste supermarkten kopen. Kokosbloesemsuiker is een superfood. Als je supermarkt dit verkoopt, dan weet je op welke afdeling je kunt kijken.

wentelteefjes 4 - Recept: vegan wentelteefje

Wat ga je doen?

wentelteefjes 3 - Recept: vegan wentelteefje

  1. Doe de melk, bloem, bakpoeder, agavesiroop, kokosbloesem en/of kaneel bij elkaar in een grote kom. Mix het geheel door elkaar met een garde.
  2. Plaats een voor een de boterhammen in de zojuist gemaakte mix. Laat iedere boterham het mengel op zuigen. Waarschijnlijk heb je hierna nog wat mengsel over. Leg alle boterhammen in de kom, zodat zij ook dit laatste beetje mengsel op kunnen zuigen.
  3. Verwarm ondertussen een koekenpan. Zodra deze warm is kan je de boter of olie warm laten worden in de pan. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat, anders brandt je wentelteef zo aan (duh!).
  4. Bak vervolgens de wentelteefjes goudbruin. Als je pan goed warm is, hoeft het wentelteefje maar een paar minuten aan beide kanten te bakken.
  5. Bestrooi het wentelteefje met bijvoorbeeld poedersuiker, agavesiroop, suiker of jam.

Eet smakelijk!

Ga jij dit recept uitproberen? Vergeet dan niet je foto en ervaring met mij te delen hieronder of via Facebook of Instagram!

Volg:

4 Reacties

  1. Avatar for Manon
    Manon
    28 januari 2017 / 22:09

    Dat ziet er lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *