Follow my blog with Bloglovin

Meet Lush!

Lush

Lush 4 - Meet Lush!

Ken je het cosmeticamerk Lush al? Ik ben een enorme fan van dit merk! Dit ben ik al een sinds een tijdje. Laatst bezocht ik één van de Lush vestigingen in Amsterdam en hier kreeg een leuke rondleiding. De aardige medewerker vertelde mij meer over Lush en de producten en ik mocht ook wat dingen uitproberen. Lucky me! Omdat ik zo enthousiast ben over de producten van Lush, vertel ik je vandaag meer over de missie en de producten van dit merk. O, en nee, Lush heeft mij niet betaald om aardige dingen over ze te zeggen. Ik ben gewoon oprecht héél erg enthousiast :-).

Hoe Lush begon

 

Lush kent een zeer rijke geschiedenis, die erg interessant is! Het verhaal in een notendop: Lush begon in de jaren ’70, toen oprichters Lizz Weir en Mark Constantine elkaar ontmoetten tijdens hun werk in een haar- en schoonheidssalon. Zij begonnen met de ontwikkeling van schoonheidsproducten, die in de jaren ’80 een onderdeel werden van The Body Shop. Uiteindelijk werden Lizz en Mark in 1994 uitgekocht door The Body Shop en gingen toen hun eigen weg.

Dit was het moment waarop Lizz en Mark begonnen met de ontwikkeling van handgemaakte zepen die werden gemaakt van vruchten en groenten. Sinds 1995 bestaat Lush in haar huidige vorm. Het assortiment bestond in eerste instantie uit zepen voor in bad en onder de douche, maar in de loop der jaren is het assortiment uitgebreid naar producten voor je haar, gezicht, lichaam en zelfs parfums!

lush 5 - Meet Lush!

Natuurlijke cosmetica

 

Alle producten van Lush worden met de hand gemaakt en bestaan uit natuurlijke en biologische ingrediënten zoals vruchten, groenten, kruiden en essentiële oliën. Als je een Lush winkel binnen komt, dan word je gelijk ondergedompeld in een oase van allerlei heerlijke geuren. Alle producten van Lush ruiken erg lekker en heerlijk fris! Alleen om de lekkere geuren op te snuiven zou je eens een Lush winkel binnen moeten stappen!

De producten van Lush zijn allemaal vers en bevatten daarom zo weinig mogelijk synthetische conserveringsmiddelen. Er worden zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten gebruikt om de producten te conserveren. Op alle producten vind je daarom een sticker met daarop een houdbaarheidsdatum. Net als de groente en fruit die jij in je koelkast hebt staan, zijn ook de ingrediënten van Lush dus maar beperkt houdbaar.

Hierdoor ben je er wel van verzekerd dat de producten die je in de winkel vindt vers zijn en kort geleden zijn gemaakt. Het aanbod in de winkels wil hierdoor trouwens ook nog wel eens wisselen. Ze zijn immers afhankelijk van de verse oogst van die week. Leuk hè?!

Lush 1 - Meet Lush!

Dit zijn blokken zeep. Bij de kassa kan je aangeven hoeveel gram je ervan wilt hebben en dat wordt dan voor je afgewogen. Heel erg leuk!

Duurzaamheid

 

Bij Lush houden ze niet alleen van verse en natuurlijke cosmetica, maar ook van het milieu. Daarom gebruikt Lush zo min mogelijk verpakkingsmateriaal en hebben ze voor sommige producten die normaal gesproken vloeibaar zijn een vaste vorm ontwikkeld. Hierdoor is verpakking niet langer nodig. In plaats van massageolie in een fles heeft Lush bijvoorbeeld een massagebar en in plaats van tandpasta uit een tube maakte Lush tandtabletjes.

Ongeveer de helft van de producten heeft geen verpakking nodig. Wanneer verpakking wel noodzakelijk is, wordt de voorkeur gegeven aan gerecyclede materialen. De verpakkingsmaterialen bestaan voor 90% uit gerecyclede materialen en men probeert dit op te voeren naar 100%.

Verder kan je als consument de zwarte Lush potjes inleveren in de winkel. Per vijf ingeleverde potjes krijg je er zelfs een gratis masker voor terug! De ingeleverde potjes worden gerecycled en kunnen weer dienst doen als verpakking!

Lush 6 - Meet Lush!

Deze massagebars zien er uit als chocolade, niet waar?!

Mensenenergie!

 

Zoals ik eerder al zei, zijn alle producten van Lush met de hand gemaakt. Dit heeft drie redenen: 1.  dit is energiezuiniger, want mensenhanden kosten nu eenmaal geen brandstof, 2. zo dragen ze bij aan de werkgelegenheid, en 3. er kan betere controle worden uitgevoerd op de kwaliteit van de producten. De energie van de mens weet Lush dus optimaal te benutten in haar processen!

Op elk product vind je een sticker waarop je kunt zien wanneer het gemaakt is en door wie! Ik vind dat zelf een heel erg leuk en uniek detail! Ik kijk daarom altijd even wie mijn nieuw Lush aankoop heeft gemaakt!

Lush 7 - Meet Lush!

Ieder potje van Lush heeft een sticker met daarop informatie over de medewerker die het product heeft gemaakt.

Dierproefvrij, vegan & vegetarisch

 

Behalve van het milieu houdt Lush ook van dieren. Alle producten van Lush zijn daarom 100% dierproefvrij. Geen enkel product of ingrediënt wordt getest op dieren. De veiligheid van hun producten en ingrediënten test Lush op menselijke vrijwilligers.

Verder doet Lush geen zaken met leveranciers die hun producten testen op dieren. Lush houdt hier een streng beleid op na, wat inhoudt dat al hun leveranciers jaarlijks een verklaring tekenen waarin zij bevestigen dat zij zich houden aan het dierproefbeleid van Lush. Lush controleert hun daarom ook geregeld.

Daarnaast zijn alle producten 100% vegetarisch, wat betekent dat er geen dierlijke ingrediënten worden gebruikt waarvoor een dier is gestorven, en 100% palmolievrij. Zo’n 85% van de producten zijn zelfs veganistisch en bevatten dus geheel geen dierlijke ingrediënten.

Lush 2 - Meet Lush!

Charity Pot

 

Wat ik zelf een heel leuk en nobel item vind in de collectie van Lush is de “Charity Pot”. Dit is een hand- en bodylotion die gemaakt is van Fair Trade cacaoboter, Fair Trade olijfolie en Fair Trade vanille absolue.

De volledige opbrengt van de Charity pot wordt gedoneerd aan kleine organisaties die goed werk doen. Eens in de zoveel tijd wisselt Lush van goed doel en op die manier wordt steeds weer een andere organisatie gesteund.

In 2015 steunde Lush middels deze Charity Pot onder andere stichting Vrijwillige Zwerfafval Opruimers, Melief, Dier & Recht, het Wolkentheater, The Genderbread Kit en Wilde Dieren de Tent Uit.

Lush 3 - Meet Lush!

Ga dat zien!

 

Naar mijn mening is Lush een van de beste en lekkerste cosmeticamerken die onze wereld rijk is. De producten werken goed, zijn vers en goed voor mens, aarde en dier. Wat wil je nog meer!?

Je vindt de winkels van Lush in Nederland in Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Den Bosch en Maastricht. Mocht je een keer in de buurt zijn, breng dan zeker een bezoekje aan een van de winkels. Al is het alleen maar op alle heerlijke geuren op te snuiven!

Meer informatie over Lush vindt je op hun website en daar hebben ze trouwens ook een webshop die bezorgt in Nederland!

Kende jij Lush? Wat jouw favoriete product?

Volg:
Deel deze blog!

5 Reacties

  1. Avatar for Ester
    Ester
    3 februari 2017 / 14:02

    Hoi Hailey, leuk artikel! Ik ben ook superfan van Lush. Niet alleen vanwege de geuren en werking (mijn huid en haar knappen er echt van op) maar ook het duurzame aspect. In mijn douche staat nu geen enkele verpakking! Hopelijk volgen er meer merken/ producten dit goede voorbeeld. Groeten!

    • Avatar for Hailey 3 februari 2017 / 20:29

      Hoi Ester! Wat leuk om te horen dat je een groot fan bent van Lush! Lush is ook zo’n fijn merk, het is lastig om daar niet fan van te zijn! Het zou inderdaad goed zijn als meer merken volgen in het goede voorbeeld van Lush! Liefs!

  2. Avatar for Tio
    Tio
    12 juni 2018 / 08:07

    De kleuren geuren ingredienten en de vorm. Een streling voor de zintuigen.

    • Avatar for Hailey 12 juni 2018 / 10:32

      Je hebt helemaal gelijk! Lush producten zijn echt een feestje! Zo mooi en heerlijk!

  3. Avatar for Tio
    Tio
    17 augustus 2018 / 14:27

    Dierproefvrij en beter voor het milieu en het is niet getest op dieren en Ph neutraal. Mooie kleuren en ook in frisse fruitgeuren en allemaal natuurlijke ingredienten en in verschillende vormen. Ook shampoo”s in vaste vorm in een papieren wikkel en niet in een flacon en geeft minder afval. Sommigen zijn erg fanatiek en consistent in het naleven van minder afval plastic met het oog op de plastic soep in de oceaan. Al dat plastic komt ook in de voedselketen terecht waardoor vissen het binnen krijgen en mensen ook. Nu ook moet je voor plastictasjes betalen om het plastic afval te minderen en petflesjes willen ze statiegeld op hebben om te voorkomen dat mensen het weg gooien zodat het in de natuur beland en in sloten kanalen en in de oceaan terecht komt. Sommige potvissen zijn gevonden met wel 70 plastic zakken in de maag en allemaal troep en overleven dat niet. Ook nog dierproefvrij en natuurlijke ingredienten zonder synthetische stoffen en dat alles op een rij. De Bodyshop is een van de eersten die er over nagedacht heeft om vaste shampoo in een papierwikkel te doen om zo meer afval te besparen en het gaat ook nog eens lang mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *